Mineralen en vitamines
Kruiden
* Het gunstige effect tot het instandhouding van normale cholesterol gehalten in het bloed, wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 10 mg aan monacolin K uit rood gefermenteerde rijst. Zoals de aanbevolen dagdosering in Just Supplements Cholesterol.
Gebruiksaanwijzing
’s morgens en ’s avonds 1 capsule voor de maaltijd met een groot glas water innemen. De capsule niet doorbijten, maar in zijn geheel doorslikken. De aanbevolen dagdosering niet overschrijden. JUST Cholesterol capsules bevatten geen gist, suiker, gluten, conserveermiddelen en kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen.
Hulpstoffen: Urtica urens herba (natuurlijke cellulose)
Capsule: gelatine
Inhoud per capsule: 800 mg
Totaal gewicht: 863 mg
60 capsules = 52 gram
Dit is een voedingssupplement en valt in de categorie vitaminen, mineralen en kruiden. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.
Waarschuwing
Vraag bij combinatiegebruik met medicijnen altijd uw huisarts om advies.
Allergie informatie
Dit product bevat geen bekende allergenen
Wat bijna niemand weet is dat de monacolin K uit Chinese rode gefermenteerde rijst helpt bij het in stand houden van normale cholesterolgehalte in het bloed. Door wetenschappelijke onderzoek is nu bewezen, dat de natuurlijke monacolin K uit gefermenteerde rode rijst door het lichaam goed wordt opgenomen en verwerkt en dat het helpt bij het behouden van een normaal cholesterolgehalte. Het prettige aan dit product is, dat het langdurig kan worden gebruikt.
Hoe wordt rode rijst gemaakt
Eerst wordt de gewone witte rijst gekookt in water. Daarna wordt aan de rijst de schimmelcultuur Monascus purpureus toegevoegd. De rijst laat men zo 4-6 dagen met deze schimmelcultuur fermenteren. De rijst wordt prachtig rood en bevat nu de monacoline K. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 10 mg aan monacoline K , zoals in Just Supplements Cholesterol.
Ondersteuning voor het Hart
De JS Cholesterol capsules zijn daarnaast verrijkt met o.a. de Vitamine B1. Deze vitamine heeft een gunstige invloed op het hart.
Homocysteïnegehalte in het bloed
Zo dragen de vitamine B6 en de Choline in JUST Cholesterol bij tot een normaal homocysteïne metabolisme en de vitamine B12 levert haar bijdrage aan een normale vorming van rode bloedcellen.
Ondersteunen de lever bij het reinigen
Om een correct cholesterol gehalte in het bloed te houden is het belangrijk dat de lever goed blijft functioneren. Dit is dan ook de reden dat Choline is toegevoegd aan JUST Cholesterol en een extract van het kruid Cichorium intybus. Deze beide natuurlijke stoffen ondersteunen de reinigende werking van de lever.
Monacolin K : voor behoud van een gezond cholesterol
Zo hebben alle verschillende componenten in JUST Cholesterol een uiterst strenge selectie ondergaan, zodat wij zeker weten dat de verschillende ingrediënten niet alleen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen maar ook aan de verwachtingen.
Wat is Fermentatie
Dit is een proces waarbij bijvoorbeeld bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Voorbeelden van zulke producten zijn yoghurt, bier en brood. Bij fermentatie zorgen bijvoorbeeld bacteriën, schimmels of gisten voor het omzetten van stoffen in een product, waardoor de smaak, geur of uiterlijk verandert.
European Food Safety Authorithy
De Efsa is ingesteld ter ondersteuning van de EU-wetgeving en beleidsmaatregelen.
Zij verstrekt onafhankelijke wetenschappelijke adviezen over alle aangelegenheden die direct of indirect van invloed zijn op de voedselveiligheid van de mens. Voor deze werkzaamheden verzamelt de EFSA informatie van over de hele wereld en volgt de wetenschappelijke ontwikkelingen.
Geproduceerd volgens de G.M.P normen. Good Manufacturing Practices
GMP is een kwaliteitsborgingsysteem voor de farmaceutische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. Tijdens de productie worden alle grondstoffen, tussenproducten en eindproducten gecontroleerd en wordt het proces precies bijgehouden op het zogenaamde bereidingsprotocol. Mocht er achteraf toch iets mis blijken te zijn met een bepaalde partij, dan kan men altijd achterhalen hoe het gemaakt is, wie het getest heeft, waar en welke grondstoffen er gebruikt zijn.
KOAG/KAG
De Keuringsraad KOAG/KAG is een goedkeuringsinstantie op basis van zelfregulering. De Keuringsraad heeft een jarenlange expertise opgebouwd in het beoordelen van het grensvlak tussen gezondheidsclaims en medische claims. Publieksreclame voor een zelfzorggeneesmiddel of gezondheidsproduct is wel degelijk mogelijk binnen de grenzen van het toelaatbare. Daar is regelgeving voor nodig en, belangrijker nog, toezicht op die regelgeving. Industrie, media en adverteerders onderkennen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Gezamenlijk hebben zij het initiatief genomen om op verantwoorde wijze reclame te maken. In de eerste plaats vanuit het belang van de volksgezondheid. In de tweede plaats om de toekomst van de reclamemogelijkheden te garanderen.
nVWA
De controleurs van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) houden zich op grond van Art. 19 & 20 van de Warenwet en Art. 29 van het Warenwetbesluit Etikettering van Levensmiddelen bezig met de handhaving van voorschriften die gelden voor het verspreiden van reclame-uitingen, zoals verpakkingen en andere reclame-uitingen. nVWA is een handhavingsorganisatie en geen goedkeuringsinstantie. De KAG, die gebaseerd is op de artikelen 19 & 20 van de Warenwet, is in nauw overleg met de Voedsel en Waren Autoriteit en de Inspectie voor de Gezondheidszorg opgesteld. De controleurs van de nVWA gebruiken de Indicatieve lijst Gezondheidsproducten uit de Code voor de Aanprijzing Gezondheidsproducten (CAG) als indicatie bij hun handhavingsbeleid.